onsdag den 17. februar 2010

Kortlægning af hverdagslandskaber

(Muligvis) en interessant publikation.. har kun lige fået den skimmet

2 kommentarer:

akindofspace sagde ...

Det minder lidt om en øvelse vi lavede på et fag jeg havde i Århus. Vi skulle, med udgangspunkt i situationismen lave forskellige subjektive kort over vores by. Det blev til virkeligt mange fine kort, lige fra en der lavede et "det gode og det onde" Århus-kort, til en æblerovsrute, baggårds skraldning og grafittikort.
En anden øvelse var at lave en rute i byen ud fra nogle forskellige dogmer. Eks: gå til højre når du ser en mobil, gå til venstre når du møder en hund osv. På forskellig vis en udforskning af byen, hvor de klassiske ruter brydes, hverdagens omgivelser undersøges og bagsider og baggårde udfolder sig.
En vigtig pointe ifht. at lave en kortlægning af hverdagen, et såkaldt oplevelseskort, kunne måske være at det ikke som et turistkort skal låse byen fast, men at der ligges op til en konstant udforskning af en by der er foranderlig og forskelligartet. Skræk-eksemplet er "Lonely Planet" bøgerne, der netop ikke blot deltager i kortlægningen af et område, men også konstruktionen. Måske de skulle have benyttet sig af en smule borgerinddragelse:) (majken)

akindofspace sagde ...

hovsa lidt hurtigt skrevet. Kan man mon rette i en kommentar?